Met spijs en walnoten gevulde appels uit de oven

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 goudrenetten
  • 100 g amandelspijs
  • 4 klontjes boter
  • 50 g gepelde walnoten
  • 5 eetlepels honing

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verwijder de klokhuizen met een appelboor. Vul de holtes met een mengsel van de amandelspijs, een klontje boter, de walnoten en de helft van de honing.

Zet de appels in een ovenschaal, giet de rest van de honing erover. Bak in de oven in ca. 25 minuten gaar, terwijl je de baksappen regelmatig over de appels giet.

Extra benodigd

Appelboor

Kookboek

Het recept 'Met spijs en walnoten gevulde appels uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Oogstkoken

Willemijn ter Hart

Een boek voor iedereen die van eerlijk eten houdt. Het staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke recepten met de pure smaken van het seizoen... lees verder

© Fontaine Uitgevers

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Appel toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!