
Eton mess
- 6 personen
- 10 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 250 ml slagroom, lobbig geklopt
- 100 g meringues, gebroken
Bereiden
Prak de helft van de aardbeien met een vork. Meng deze puree voorzichtig door de slagroom en meringues. Doe alles in een grote glazen kom of verdeel over zes glazen coupes of schaaltjes.
Snijd de rest van de aardbeien in stukjes of doormidden en steek ze een beetje tussen de 'mess'. Serveer direct. Je kunt aan de aardbeienpuree eventueel een scheutje port toevoegen.
Opmerking
Eton mess, een lekker ouderwets Engels toetje, is niet alleen voor keurige kostschooljongetjes. Het blijkt bij nader inzien vooral een ontzéttend vrouwentoetje. Als je handig genoeg bent, maak je de meringues zelf.
Kookboek
Het recept 'Eton mess' is afkomstig uit het kookboek...

Nieuwe hoge hakken in de keuken
Petra de Hamer & Tal Maes
In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder
© Mo'Media