Eton mess

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Nagerecht
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 250 ml slagroom, lobbig geklopt
  • 100 g meringues, gebroken

Bereiden

Prak de helft van de aardbeien met een vork. Meng deze puree voorzichtig door de slagroom en meringues. Doe alles in een grote glazen kom of verdeel over zes glazen coupes of schaaltjes.

Snijd de rest van de aardbeien in stukjes of doormidden en steek ze een beetje tussen de 'mess'. Serveer direct. Je kunt aan de aardbeienpuree eventueel een scheutje port toevoegen.

Opmerking

Eton mess, een lekker ouderwets Engels toetje, is niet alleen voor keurige kostschooljongetjes. Het blijkt bij nader inzien vooral een ontzéttend vrouwentoetje. Als je handig genoeg bent, maak je de meringues zelf.

Kookboek

Het recept 'Eton mess' is afkomstig uit het kookboek...

Nieuwe hoge hakken in de keuken

Petra de Hamer & Tal Maes

In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (26 stemmen)

Eton mess recept tips

Reacties op dit recept

  • FrancienWat is meringues? Mij niet bekend.

    reageren

  • LiesFrancien: Dat zijn eiwitschuimkoekjes. Je koopt ze gewoon in de supermarkt.

    reageren

  • TitiaJe kunt ze ook heel gemakkelijk zelf maken.

    reageren

  • melanieVandaag gegeten, dat was smullen! Met zelfgemaakte klassieke meringues, echt niet veel werk. Een chique toetje.

    reageren

  • astridIemand een idee waar ik meringues haal rond deze tijd van het jaar? Ik weet alleen dat ze ze bij albert heijn hebben rond de feestdagen..

    reageren

  • RobV&D heeft ze. Bij supermarkten zijn ze nu niet te krijgen. Althans niet bij AH en C1000.

    reageren

  • annekeDe "echte" bakker heeft ze ook.

    reageren

  • JeanneLijkt me super lekker, kun je het uren van te voren klaar maken?

    reageren