Nigella Lawson: Eton mess
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8,5
- Nagerecht
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g aardbeien, grof gehakt
- 2 theelepels suiker of vanillesuiker
- 2 theelepels granaatappelsap
- 500 ml slagroom
- 4 kant-en-klaar gekochte meringues
Bereiden
Doe de aardbeien in een schaal. Voeg er de suiker en het granaatappelsap aan toe en laat de aardbeien marineren terwijl je de slagroom klopt.
Klop de slagroom in een grote kom tot hij dik, maar nog zacht is.
Verkruimel de meringues, niet alles al te fijn - je hebt wat stukjes nodig ter wille van de textuur, maar ook verpulverde meringues.
Schep een soepopscheplepel vol (ongeveer 100 g) van de gehakte aardbeien uit de schaal en spatel de met meringue gemengde slagroom en de rest van de aardbeien door elkaar.
Schep de Eton mess als een berg op vier borden of in vier glazen, en verdeel er de rest van de gemarineerde aardbeien over.
Extra benodigd
Mixer
Persoonlijke noot
'Er bestaat geen variatie op deze pudding waar ik niet van houd en ik moet er in mijn tijd toch heel wat gemaakt hebben. In deze versie wordt vers gebotteld granaatappelsap gebruikt, dat de aardbeien ertoe aanzet hun zomers geurende sappen los te laten. Als je deze Eton mess buiten het aardbeienseizoen wilt maken, dan heb je de kans om zelf geperst granaatappelsap te gebruiken en in dat geval kun je wat zaden op deze voluptueuze berg meringue, zacht fruit en room strooien. Als je meringues over hebt, doe er dan twee op elkaar met roomijs ertussen. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze in de vriezer, dan is één graai voldoende om je verlangen te bevredigen als je door snoeplust overmand wordt. Meringues hoef je nooit te laten ontdooien voor gebruik, want zelfs in de diepvries bevriezen ze niet echt.' - Nigella Lawson
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: Eton mess' is afkomstig uit het kookboek...
Nigella Express
Nigella Lawson
In 'Nigella Express' helpt Nigella ons op fabuleuze wijze tijd te besparen. Dit nieuwe kookboek is een bron van geluk voor iedereen die wil koken maar daar de... lees verder
© Uitgeverij Contact