Moelleux met witte chocolade

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 8,2
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 4 eieren
  • 80 g bloem

Bereiden

Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron. Voeg de suiker bij de chocolade en roer goed. Klop de eieren los, voeg ze bij de chocolade en roer goed. Zeef de bloem erbij en roer goed.

Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter. Zet de vormpjes 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7).

Zet de vormpjes ca. 12 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).

Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm.

Tip

Als je liever een minder vloeibare vulling hebt, laat de moelleux dan 5 minuten langer in de oven staan.

Kookboek

Het recept 'Moelleux met witte chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Moelleux

Sylvie Aït-Ali

Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Moelleux recept tips

Reacties op dit recept

  • JoostEen Moelleux is bij de jongere generaties ook wel bekend als het 'lava cakeje". Dit is een heerlijk recept, dat ik gisteren heb gemaakt en waar ik erg van heb gesmuld. Ik heb zelf nog wel een klein beetje vanillesuiker toegevoegd. Dit brengt de smaak van de witte chocolade nog beter naar voren.

    reageren

  • marie-laureIk ga dit morgen maken en heb er heel veel zin in!

    reageren

  • ruberwa mutsabasiBedankt joost, de vanillesuiker komt echt tot z'n recht. Nootjes moet je ook eens proberen, zeker de moeite. You can never go wrong with a big couple of nuts ;)

    reageren

  • BenIs er ergens iets geweten over de voedingswaarde van dit recept? Of wil je dat liever niet geweten hebben?

    reageren