Moelleux met saffraan

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 80 g boter
  • 2 eieren
  • 70 g suiker
  • 6 eetlepels room
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 dopje saffraan
  • 160 g bloem

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).

Smelt de boter.

Klop de eieren los met de suiker. Voeg de room, het citroensap en de saffraan toe en meng goed. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.

Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.

Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord.

Kookboek

Het recept 'Moelleux met saffraan' is afkomstig uit het kookboek...

Moelleux

Sylvie Aït-Ali

Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Moelleux recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!