Trifle met rode vruchten

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8,2
  • Nagerecht
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 180 ml room
  • 350 g kwark
  • 60 g suiker
  • 300 g rode vruchten (frambozen, bosbessen, aardbeien, rode bessen)
  • voor het gebak
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 50 g suiker
  • 50 g bloem
  • 1 koffielepel cacaopoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng het ei, de eierdooier en de suiker met een klopper. Voeg 1 eetlepel zeer warm water toe en klop tot het mengsel wit wordt en verdriedubbeld is in volume. Zeef de bloem en het cacaopoeder en voeg toe.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm een cirkel met een diameter van 18 cm van het beslag. Zet 10 minuten in de oven.

Klop de room stevig. Meng de kwark met de suiker en voeg de opgeklopte room toe.

Snijd 4 rondjes uit het gebak van dezelfde grootte als de glaasjes.

Verdeel de helft van de rode vruchten over de glaasjes. Lepel de helft van de kwarkroom over de vruchten. Leg in elk glaasje een stukje gebak. Verdeel de rest van de rode vruchten over de glaasjes. Houd enkele vruchten opzij. Lepel de rest van de kwarkroom over de glaasjes. Zet 2 uur in de koelkast.

Werk af met enkele rode vruchten en dien op.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Trifle met rode vruchten' is afkomstig uit het kookboek...

100 feestelijke verrines

Sylvie Aït-Ali

Vergeet de toastjes, de lepelhapjes en de bakjes met nootjes of chips en ga met je tijd mee: serveer je hapjes in een glaasje en noem ze 'verrines'. Deze hapjes... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Trifle recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!