Burrito met chorizo, bonen en paprika

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 rode of gele paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde chilipepervlokken
  • 225 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 400 g gehakte tomaat uit blik
  • 400 g witte bonen of cannellinibonen uit blik, uitgelekt
  • 6 grote bloemtortilla's
  • 250 g geraspte belegen kaas
  • zure room, voor het serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe er de ui en paprika in. Bak 5-8 minuten onder af en toe omscheppen tot de groenten goudbruin zijn. Voeg de knoflook, oregano, chilipepervlokken en chorizo toe. Bak nog 1 tot 2 minuten. Voeg de tomaten, bonen en 4 eetlepels water toe. Breng op smaak met zout. Laat onder af en toe omscheppen ca. 15 minuten koken tot het mengsel dikker is. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Verdeel de vulling over de tortilla's en bestrooi met geraspte kaas. Vouw de zijkanten van elke tortilla over de vulling. Rol verder op tot mooie pakjes. Schik de gevulde tortilla's met de vouwnaad onder op een met olie ingevette bakplaat of in een ondiepe ovenschaal.

Dek af met aluminiumfolie. Zet 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de burrito's doorgewarmd zijn en de kaas is gesmolten. Serveer zo uit de oven en geef er zure room bij.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Burrito met chorizo, bonen en paprika' is afkomstig uit het kookboek...

Taco's, quesadilla's & burrito's

Laura Washburn

Dit boek bevat een schat aan innovatieve vullingen voor taco's, burrito's en quesadilla's die iedere kok zullen inspireren tot het zelf maken van al dat heerlijks... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Burrito recept tips

Reacties op dit recept

  • walterLijkt me erg lekker. Ik vind alleen het afdekken met alu-folie lastig: hoe zie je dan of de kaas is gesmolten? Uit de oven halen en folie oplichten, waar de kaas dan aan vastgeplakt zit? Misschien een idee om een glazen ovenschotel met idem deksel te gebruiken? Dan zie je wat er gebeurt.

    reageren