Burrito's

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 500 g gehakt
  • 100 g gezouten spekblokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 5 eetlepels tomatenblokjes (blik)
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 4 tortilla's
  • 200 g geraspte kaas (naar keuze)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Verhit de boter in een braadpan. Bak het gehakt en de spekblokjes ca. 10 minuten goed aan.

Voeg de ui toe en laat glazig bakken.

Voeg nu de tomatenpuree, de tomatenblokjes, het komijnpoeder, de knoflook en de maïs eraan toe. Roer even om en neem van het vuur.

Beleg elke tortilla met een portie vulling, bestrooi met kaas en rol op.

Leg de burrito's in een ovenschaal. Strooi eventueel nog wat kaas erbovenop.

Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Kookboek

Het recept 'Burrito's' is afkomstig uit het kookboek...

Koken uit de voorraadkast en de diepvries

Dominique Wynter

Om lekker en gezond te koken hoef je niet iedere dag naar de supermarkt. Met een goed beheer van je voorraadkast... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Burrito recept tips

Reacties op dit recept

  • AngeliqueVanavond gemaakt en gegeten:errug lekker!!! Heb er nog wel 2 rode paprika's bij gedaan, en 2 Maggie blokjes en wat Zweedse pepparmix... Voor herhaling vatbaar...

    reageren

  • RyanneErg lekker. Zelf wel extra kruiden toevoegen, is anders erg flauw.

    reageren

  • VincentDit heeft inderdaad wel wat tijd nodig om voor te bereiden. Maar dat kan je dan ook ruim van te voren doen. Ik hou het zelf gewoon bij het recept en gebruik oude kaas. Laatst dit wijntje erbij gedronken, heerlijk: http://www.vinotip.nl/wijn/294- 13/Vina-Salceda-Rioja-Reserva/

    reageren

  • VincentSorry deze wijn, linkje was niet goed gegaan. Is gewoon te halen bij de bekende slijter. http://www.vinotip.nl/wijn/294- 13/Vina-Salceda-Rioja-Reserva/

    reageren