Taco's met zalm en pittige salsa

  • 6 stuks
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Mexicaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 blik zalm (ca. 300 g, uitgelekt)
  • 1 citroen
  • 1 rood chilipepertje, fijngehakt
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • ½ bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1 mango, in kleine stukjes
  • 1 avocado, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 harde tacoschelpen
  • 6 eetlepels zure room

Bereiden

Laat de zalm goed uitlekken en verwijder graten en vel. Breek de zalm in stukken.

Snijd de citroen in tweeën. Rasp de schil van een halve citroen en pers hem uit. Meng de schil, het sap en de helft van het chilipepertje voorzichtig door de zalm en breng op smaak met peper.

Rasp de schil van de resterende halve citroen en pers hem uit. Meng de schil, het sap, de rode ui, de koriander, de rest van het chilipepertje en de olijfolie met de mango en de avocado tot een pittige salsa.

Serveer de zalm met de salsa in tacoschelpen en geef er een lepel zure room bij.

Kookboek

Het recept 'Taco's met zalm en pittige salsa' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond gezin

Hilde Smeesters

Dit boek biedt eenvoudige en praktische antwoorden op vragen over gezonde voeding en voedingsgewoonten en bevat 200 snelle recepten voor drukke... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Taco recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!