Vissticks van kabeljauw met tartaarsaus

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • voor de saus
  • 150 g mayonaise
  • 3 grote augurken, in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 ei, hardgekookt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • peper
  • voor de vissticks
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 300 g panko
  • 50 g bloem
  • 500 g kabeljauwfilet, in reepjes gesneden
  • 150 ml olie

Bereiden

Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus.

Doe de eieren, de panko en de bloem in drie afzonderlijke kommen. Kruid de visrepen met peper en zout. Wentel de vis eerst in de bloem, daarna in de eieren en tot slot in de panko.

Verwarm de olie in een diepe braadpan tot zeer heet. Bak de visrepen in verschillende keren in de olie (ongeveer 3 minuten) en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de vissticks met de tartaarsaus en gekookte aardappelen.

Variatietip

Je kunt de kabeljauw ook vervangen door wijtingfilet.

Kookboek

Het recept 'Vissticks van kabeljauw met tartaarsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Het Smeg koelkastkookboek

Katrien van de Steene

Wat eten we vanavond? Heb je ook geen inspiratie meer om elke dag iets nieuws op tafel te toveren? Of ben je het zat om naar drie verschillende winkels te... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!