Tartaar van witte koolvis en chorizo

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g verse witte koolvis
  • 25 g verse gedopte erwtjes
  • 1 lente-uitje (ui en stengel), fijngehakt
  • 20 g harde chorizo, in kleine stukjes
  • 50 g ontkiemde linzen (eventueel)
  • 2 takjes dragon, alleen de blaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Was de koolvis, dep deze droog en snijd hem in blokjes.

Haal de staafmixer kort door de erwtjes zodat ze kneuzen maar niet tot puree worden gemalen.

Meng de vis met de ui, de chorizo, de doperwtjes, de gekiemde linzen (eventueel) en de blaadjes dragon. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met een beetje zeezout. Meng goed en serveer de tartaar lauwwarm.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Tartaar van witte koolvis en chorizo' is afkomstig uit het kookboek...

Rauw

Delphine de Montalier

In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft. Een prachtig en inspirerend boek vol... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Koolvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!