Kreeft met limoenboter van Bill Granger

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 60 ml limoensap
  • 125 g boter
  • 2 grote rauwe kreeftenstaarten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g sperziebonen, afgehaald
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • ½ rode ui, in dunne ringen
  • 20 g bladpeterselie

Bereiden

Zet een bakplaat in de oven en verwarm voor op 220 °C.

Verwarm voor de limoenboter het limoensap in een steelpannetje op een matig vuur. Voeg de boter toe en klop tot de boter is gesmolten. Zet apart.

Snijd de kreeftenstaarten in de lengte doormidden en kruid met zout en peper. Zet een grote koekenpan op een hoog vuur, voeg de olie toe en leg de kreeften met de snijkant naar beneden in de pan. Schroei ze in 2 minuten dicht, leg de kreeften op de hete bakplaat, bedruip met de limoenboter en braad ze 10 tot 15 minuten in de oven of tot het kreeftenvlees ondoorschijnend en net gaar is.

Maak intussen de sperziebonensalade. Blancheer de sperziebonen gedurende 2 minuten in kokend water of tot ze net zacht zijn en heldergroen van kleur. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud water. Doe de mosterd, olijfolie en azijn in een grote kom en klop door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bonen, ui en peterselie toe en schud voorzichtig door elkaar.

Leg de kreeften op vier borden en serveer met sperziebonensalade.

Kookboek

Het recept 'Kreeft met limoenboter van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

Enjoy!

Bill Granger

Een eigentijds kookboek met heerlijke recepten en prachtige foto's voor een aantrekkelijke prijs. Als vervolg op het succes van 'Man in de keuken' nu nog meer eigen... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Kreeft recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!