Pasteitje van victoriabaars en spinazie

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • olie om in te vetten
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 4 eidooiers
  • 400 g victoriabaars of andere witvis, in stukjes
  • 4 eetlepels geraspte oude kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Dompel de spinazie 1 minuut in kokend water en spoel koud af. Laat uitlekken en hak de spinazie grof.

Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met olie ingevette bakplaat. Steek bij de andere 4 plakjes bladerdeeg in het midden een cirkel uit met een doorsnede van ca. 7 cm. Maak de 4 plakjes deeg op de bakplaat iets vochtig en verdeel hier de plakken over waaruit de cirkel is uitgestoken.

Schep in iedere cirkel van het bladerdeeg een eetlepel Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden. Verdeel de spinazie over de cirkels met Boursin en maak er een kuiltje in. Leg in elk kuiltje een eidooier. Leg de stukjes vis rondom de spinazie en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de pasteitjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

Het recept 'Pasteitje van victoriabaars en spinazie' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!