Rogvleugel met sauce vierge van de barbecue

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 150 ml olijfolie
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 150 g kerstomaatjes, ontzaad en in vieren
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 8 takjes dragon, alleen blaadjes, fijngesneden
  • 6 takjes basilicum, alleen blaadjes, fijngesneden
  • 2 bosuien, fijngesneden
  • 1,4 kilo rogvleugel
  • extra olijfolie

Bereiden

Meng met een garde de olijfolie met het citroensap tot een lobbig mengsel. Voeg tomaat, knoflook, dragon, basilicum en bosui toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken minimaal een uur intrekken en proef.

Smeer de rogvleugels in met olijfolie en bestrooi met zeezout. Gril twee keer 4 minuten op de barbecue (temperatuur 220 °C, hitte indirect) en controleer of de vis gaar is.

Serveer met de sauce vierge.

Sauce vierge

De sauce vierge, letterlijk de maagdelijke saus, is een klassieker die in de jaren 1980 populair is gemaakt door de geweldige Franse chef Michel Guérard ten tijde van zijn cuisine minceur, ofwel de magere keuken. Geen boter, geen room, maar een goede scheut kraakheldere olijfolie.

Kookboek

Het recept 'Rogvleugel met sauce vierge van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...

Het complete BBQ boek

Julius Jaspers

Met 'Het complete BBQ boek' geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!