Gegratineerde mosselen met kruidenboter

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 900 g verse mosselen
  • 120 g kruidenboter
  • 160 g Emmentaler kaas, geraspt

Bereiden

Stort de mosselen in een grote braadpan en zet ze afgedekt 5 tot 6 minuten op halfhoog vuur. De mosselen zijn klaar als alle schelpen open zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de bovenste schelphelften van de mosselen en schik de onderste helften met het vlees in een ovenschaal.

Spuit met een spuitzak een spiraaltje kruidenboter op elke mossel. Zorg dat de spiraaltjes allemaal even groot zijn. Strooi er de geraspte Emmentaler over.

Laat de grill van de oven heet worden. Zet de mosselen er 5 minuten onder, tot de kaas goudbruin gesmolten is.

Serveer direct, geef er friet bij.

Extra benodigd

Spuitzak

Kookboek

Het recept 'Gegratineerde mosselen met kruidenboter' is afkomstig uit het kookboek...

Mosselen uit het atelier van Léon

Léon de Bruxelles

Anders dan we vaak denken, zijn mosselen niet alleen geschikt voor consumptie als 'de r in de maand is'. Let op herkomst en versheid en geniet het hele jaar door! 'Mosselen' geeft je 30 recepten voor de lekkerste mosselen, al dan niet met friet... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Mosselen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!