Mosselen uit het atelier van Léon

Anders dan we vaak denken, zijn mosselen niet alleen geschikt voor consumptie als 'de r in de maand is'. Let op herkomst en versheid en geniet het hele jaar door! 'Mosselen' geeft je 30 recepten voor de lekkerste mosselen, al dan niet met friet. De klassieker onder de mosselgerechten, moules marinières, wordt bereid met gesmolten gezouten boter, sjalot, witte wijn en verse peterselie. Als je van kaas houdt, zul je een voorkeur hebben voor mosselen met roquefort. Of prikkel je smaakpapillen met zuidelijke smaken zoals knoflook, Provençaalse kruiden, zwarte olijven en olijfolie. En wil je eens iets heel anders, experimenteer dan met saffraan, groene paprika en bieslook; tijm en knoflook; of verse tomaat en bladpeterselie. Varieer in je bereidingen; koken, bakken, en cocotte, marineren, gratineren, of en papillotes. Natuurlijk geserveerd met een lepel eigengemaakte mayonaise en versgebakken friet.

AuteurLéon de Bruxelles

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 72 pagina's
  • ISBN 9789461431950

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • Asperges

    Jessica Lek

    'Asperges' geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Klassiek gekookt met beenham, ei en notenboter of gegrild op de barbecue. Van romige soep tot hartige aspergequiche, verwerkt in een... bekijk 'Asperges'

  • Basisboek Indonesisch

    Francis Kuijk

    Met 'Basisboek Indonesisch' haal je 130 recepten met stap voor stap fotografie en uitleg in huis. Het zijn de gerechten waarmee Francis Kuijk is opgegroeid, en vele recepten zijn overgedragen van moeder op dochter. In dit boek staan recepten voor... bekijk 'Basisboek Indonesisch'

  • Kefir & kombucha

    Sebastian Landaeus & Nina Lausecker

    Kefir, kombucha en gingerale, maar ook appelcider, jun, mede, lassi en amazaké. Allemaal zijn het gefermenteerde drankjes die lekker, dorstlessend en gezond zijn! In dit boek vind je meer dan 40 recepten om eenvoudig deze natuurlijk... bekijk 'Kefir & kombucha'

  • Slow cooked vega

    Katy Holder

    'Slow cooked vega' geeft je een nieuwe verzameling beproefde slowcookergerechten die geschikt zijn voor zowel vegetariërs als groenteliefhebbers. Tijdens de bereiding gaan er maar weinig voedingsstoffen verloren, waardoor je langzaam gegaarde... bekijk 'Slow cooked vega'

  • The Curry Guy Easy

    Dan Toombs

    Na het succes van 'The Curry Guy' komt Dan Toombs nu met het vervolg: 'The Curry Guy Easy'. Dit boek geeft meer dan 100 recepten voor curry's, tandoorimaaltijden en Indiase voor-, groente- en bijgerechten die heel eenvoudig thuis te bereiden zijn... bekijk 'The Curry Guy Easy'

  • Suqar

    Greg Malouf & Lucy Malouf

    'Suqar' (Arabisch voor 'suiker') bevat meer dan 100 zoete lekkernijen uit het Midden-Oosten, variërend van pudding en gebak tot ijs, koekjes en cakes, gekonfijt fruit, noten en drankjes. Alhoewel zoet een grote rol speelt bij de Midden-Oosterse bevolking... bekijk 'Suqar'

  • My Asian Kitchen

    Jennifer Joyce

    De Aziatische keuken is enorm populair. Het aantal restaurants is toegenomen en in iedere foodhall en op elk foodfestival is Aziatisch streetfood te vinden. Met 'My Asian Kitchen' heb je alles wat je nodig hebt om de duizelingwekkende diversiteit... bekijk 'My Asian Kitchen'

  • Strooigoed

    Anne-Marij de Koning

    Miljoenen kleine verleiders rollen jaarlijks van de productieband maar niets is zo leuk als thuis zelf strooigoed maken. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas... bekijk 'Strooigoed'

  • Quiche & hartige taart

    Marion Flipo

    We kennen allemaal de klassieke quiche Lorraine. Maar er zijn nog zoveel meer varianten op deze hartige taart te bedenken. Het idee is eenvoudig; maak een deegbodem, al dan niet met kruiden, en vul de taart met je favoriete ingrediënten... bekijk 'Quiche & hartige taart'

  • Mosselen uit het atelier van Léon

    Léon de Bruxelles

    Anders dan we vaak denken, zijn mosselen niet alleen geschikt voor consumptie als 'de r in de maand is'. Let op herkomst en versheid en geniet het hele jaar door! 'Mosselen' geeft je 30 recepten voor de lekkerste mosselen, al dan niet met friet... bekijk 'Mosselen uit het atelier van Léon'