Gegratineerde mosselen met paprikachutney

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels knoflookazijn
  • ½ rode peper, in dunne reepjes
  • 1 rode puntpaprika, in blokjes
  • 1 sneetjes oud witbrood
  • paar takjes peterselie, fijngehakt
  • scheutje olijfolie extra vergine
  • 300 g mosselen

Bereiden

Verwarm de grill voor of zet de oven op 225 °C.

Zet 100 ml water op in een steelpannetje en voeg de suiker, azijn en wat zout toe en breng aan de kook. Laat tot 1/3 inkoken zodat het mengsel een beetje stroperig wordt.

Voeg de peper en paprika toe en laat nog ca. 10 minuten zachtjes verder koken. Voeg eventueel nog een klein scheutje azijn toe voor een mooie zoet-zuurbalans. Laat de chutney afkoelen.

Snijd de korsten van het brood en maal het brood in de keukenmachine tot kruim. Meng het broodkruim met de peterselie en een scheutje olijfolie.

Kook de mosselen. Haal de helft van de dubbele schelp af waar geen mosselvlees in zit. Maak de mosselen los en leg ze terug in de schelphelft. Bestrooi met broodkruim en gratineer in de hete oven.

Serveer de paprikachutney apart erbij en gebruik de mosselschelp als schepje voor de chutney.

Extra benodigd

Keukenmachine

Tips

Als je geen oud brood hebt, rooster het brood dan eerst voordat je het maalt. Houd er rekening mee dat de chutney met het afkoelen ook iets dikker wordt. Houd de mosselen goed in de gaten als je ze grilt; het verschil tussen perfect en verbrand is maar een paar seconden.

Bron

Het recept 'Gegratineerde mosselen met paprikachutney' wordt je aangeboden door Colourfultaste

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Mosselen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!