Mosselen met kombu en kerrie
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 10 cm kombu
- 4 kg mosselen
- 2 sjalotten
- ½ rode ui
- 1 eetlepel boter
- scheutje olijfolie
- 1 stengel bleekselderij
- 200 ml verse slagroom
- 3 theelepels kerriepoeder
- 250 ml witte wijn (bijvoorbeeld Muscadet)
- 1 bosje bladpeterselie
Bereiden
Spoel het zout van de kombu. Maak de mosselen schoon. Snipper de sjalotten en de ui.
Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan. Fruit daarin de sjalotten en ui. Snijd de bleekselderij in fijne plakjes en de kombu in dunne reepjes. Doe beide bij de sjalotten in de pan. Bak ze 2 minuten en voeg dan de room en het kerriepoeder toe. Meng alles goed en laat de smaken 3 minuten mengen op laag vuur.
Doe de mosselen en de wijn in de pan. Schep alle ingrediënten goed door elkaar en dek de pan af. Controleer de inhoud van de pan regelmatig. Als de mosselen open zijn, zijn ze klaar.
Snijd intussen de peterselie fijn. Bestrooi de mosselen voor het serveren met de fijngehakte peterselie en wat versgemalen peper.
Hussel de mosselen nogmaals om en serveer ze meteen!
Kookboek
Het recept 'Mosselen met kombu en kerrie' is afkomstig uit het kookboek...
Zeewier & co
Julie Desnoulez
'Zeewier & co' biedt meer dan 60 heerlijke en eenvoudige recepten met diverse soorten zeewier, van lekkere snacks, spreads, hoofd- en bijgerechten tot en met desserts en biedt naast de recepten degelijke productinformatie, bewaartips en meer... lees verder
© Good Cook