Gegratineerde oesters met paprika en bieslook

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 180 kcal

Ingrediënten

  • ½ rode paprika, in piepkleine blokjes
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 12 oesters
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 2 eetlepels (roerbak)olie
  • 50 g waterkers

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor.

Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en oestersaus door elkaar.

Maak de oesters voorzichtig open: steek een oestermes tussen de schelpen en snijd de sluitspier door. Breek de bovenste platte schelphelft eraf. Maak de oester in de onderste schelphelft los.

Zet de oesters in de schelp op een bakplaat en sprenkel het oestersausmengsel erover. Verdeel de paprikablokjes en het bieslook erover. Verkruimel de sneetjes witbrood (in de keukenmachine) en meng de (roerbak)olie erdoor. Verdeel dit kruim over de oesters.

Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en laat de oesters in 3-4 minuten goudbruin en gaar worden. Serveer ze op vier borden op een bedje van waterkers.

Variatietip

Vervang de oestersaus door 3 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.

Kookboek

Het recept 'Gegratineerde oesters met paprika en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Oesters recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!