Salade van rivierkreeftjes met papaja en tomaat

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 kleine papaja
  • 1 theelepel suiker
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • ½ rode peper, fijngehakt (eventueel)
  • 2 trostomaten, in stukjes
  • 1 lente-uitje, in lange reepjes
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 2 eetlepels basilicum, grof gehakt

Bereiden

Schil de papaja, snijd hem doormidden en schep er met een lepel de zaadjes uit. Bewaar 1 eetlepel zaadjes en gooi de rest van de zaadjes weg.

Los de suiker al roerend op in het limoensap. Meng het sap met de vissaus en eventueel de rode peper tot een dressing. Proef of er meer limoensap, vissaus of suiker door moet; de salade is het lekkerst wanneer zuur, zout en zoet in balans zijn.

Meng de papaja en de bewaarde zaadjes, tomaten, lente-ui, rivierkreeftjes, basilicum en dressing tot een salade.

Kookboek

Het recept 'Salade van rivierkreeftjes met papaja en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken in de keuken

Janneke Vreugdenhil & Petra de Hamer

In 'Hoge hakken in de keuken' vinden vrouwen voor elke situatie en stemming een geschikt recept. Als de bikinitijd nadert, is het tijd voor een lichte soep of salade... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Rivierkreeftjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!