Gerookte schelvis met harissacouscous

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • groentebouillonblokje
  • 300 g couscous
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 400 g gerookte schelvis of gerookte makreelfilets
  • 20 ml harissa
  • 1 handvol korianderblaadjes, fijngehakt

Bereiden

Breng 1 liter water in een waterkoker aan de kook. Schenk het kokende water in de kom, los de bouillon erin op en strooi de couscous erin. Meng door elkaar, dek de kom af met plasticfolie en laat 5 minuten rusten.

Verhit ondertussen 2 eetlepels plantaardige olie in de koekenpan en bak de vis 2 minuten aan elke zijde.

Roer de couscous los met een vork en roer de harissa en koriander erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal het vel van de vis en serveer de vis op een bedje van couscous.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Gerookte schelvis met harissacouscous' is afkomstig uit het kookboek...

Snel, gezond & lekker

Sue Quinn

In 'Snel, gezond & lekker' vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten. Alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker. Snel te leren... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Schelvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!