Gebakken schol met hartige appelcompote

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 325 kcal

Ingrediënten

  • 8 scholfilets
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 appels, in stukjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels verse munt, in reepjes
  • 3 sneetjes oud bruinbrood
  • 2 eieren

Bereiden

Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen.

Verhit 2 eetlepels margarine in een pan met een dikke bodem en bak de stukjes appel met ½ eetlepel kerriepoeder al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Schep de de munt erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Verkruimel de sneetjes brood fijn in de keukenmachine. Klop in een diep bord de eieren los met ½ eetlepel kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Wentel de schol eerst door het ei en druk ze dan in het broodkruim.

Verhit 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.

Leg de schol op vier borden en schep de appelcompote ernaast. Lekker met sugarsnaps en aardappelpuree.

Extra benodigd

Keukenmachine

Variatietip

Vervang de schol door pangasiusfilet of roodbaarsfilet. Neem in plaats van kerriepoeder eens shoarmakruiden of Mexicaanse kruiden.

Bron

Het recept 'Gebakken schol met hartige appelcompote' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Schol recept tips

Reacties op dit recept

  • AnnaHeerlijk. Had geen bruinbrood dus met witbrood gemaakt. Hele gezin heeft smakelijk gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar.

    reageren

  • MiriamWat maakt de appelcompot hartig?

    reageren