Gegrilde tonijn met paprika van Onno Kleyn

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 ui, in plakken
  • 1 groene paprika, in repen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 gepelde tomaten (blik)
  • cayennepeper
  • 2 moten tonijn van 100 à 150 g

Bereiden

Bak de ui en paprika 8 minuten in de olie op halfhoog vuur, tot de uien zacht zijn. Voeg de knoflook en de tomaten zonder hun sap toe, druk ze stuk en sudder op iets lager vuur nog 10 minuten, zonder deksel. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

Bestrooi de vis met zout en laat intrekken. Verhit een grillpan en gril hem aan beide zijden. Verse tonijn moet als een biefstuk behandeld worden; laat hem dus van binnen meer of minder rood. Een minuut of 2 aan elke kant is voldoende.

Leg de gegrilde tonijn in de saus en serveer meteen.

Extra benodigd

Grillpan

Kookboek

Het recept 'Gegrilde tonijn met paprika van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire vluggertjes

Onno Kleyn

Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit... lees verder

© Het Spectrum

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Tonijn recept tips

Reacties op dit recept

  • HarryGoede combinatie, en makkelijk te maken!

    reageren

  • LindaTop recept! Echt makkelijk en super lekker!

    reageren