Gegratineerde zalm op een bedje van spaghetti en spinazie

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,1
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 4 zalmfilets
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 500 g verse spinazie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de spaghetti in kokend water in 8 minuten beetgaar.

Leg intussen de zalmfilets in een ovenschaal en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven. Na 8 minuten is de zalm net gaar. Draai intussen het brood fijn in de keukenmachine. Besmeer de zalm met Boursin Cuisine en strooi vervolgens het broodkruim erover. Zet de oven op de grillstand en gratineer de zalm 2 minuten.

Verwarm een grote koekenpan. Doe de olijfolie in de pan en bak de sjalot glazig. Doe de spinazie erbij en bak 1 minuut. Voeg 4 eetlepels Boursin Cuisine toe. Voeg de gekookte spaghetti toe en meng het geheel.

Schep de spaghetti op een bord en leg daarbovenop de gegratineerde zalm.

Extra benodigd

Keukenmachine

Bron

Het recept 'Gegratineerde zalm op een bedje van spaghetti en spinazie' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • AnnemarieHet recept is verrukkelijk! Ik heb er wat extra boursin cuisine en een extra sjalotje bijgedaan, want daar hou ik van. Maar het is echt een aanrader! xxx

    reageren

  • KittyWaar koop je die Boursin, want Deen heeft t niet waar ik alitjd shop... :(

    reageren

  • AnnemarieIk heb het bij de albert heijn gehaald volgens mij, maar de plus verkoopt het ook en de jumbo ook dacht ik.

    reageren

  • gLekker, zalm met spinazie en boursin, heerlijk.

    reageren

  • marieIk zou zeggen, maken! Het is 'n heerlijk recept. Voor herhaling vatbaar. Marie

    reageren

  • jozefAmaai juist klaar gemaakt maar met forel zeer lekker zeker eens proberen. Joske

    reageren

  • AfkeHet was erg lekker, ik heb de boursin vrij dik op de zalm gesmeerd en de rest van het bakje (ong nog 5 EL) over de spinazie gedaan. Wat ik nog het leukste / beste vind aan dit recept is dat het zo makkelijk is! Iedereen kan dit maken en het kost bijna geen tijd.

    reageren

  • JIn 1 woord zalig!

    reageren