Zalm op broccolipuree

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 420 kcal

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet van 125 g
  • 2 eetlepels citroensap
  • 750 g broccoli
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 eetlepels neutrale olie

Bereiden

Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en citroensap en laat ze zo 10 minuten liggen.

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 4-6 minuten gaar. Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree.

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren. Roer de broccolipuree erdoor en warm de puree goed door tot hij iets dikker wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor.

Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olie. Bak de filets in een hete koekenpan met antiaanbaklaag (zonder extra olie) in 6-8 minuten mooi bruin, de zalm mag van binnen nog rosé zijn. Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Kookboek

Het recept 'Zalm op broccolipuree' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaDit is een van mijn lekkerste en simpelste zalm gerechten.

    reageren

  • WillemBen het helemaal met Rita eens. Ik snipper een half vers pepertje mee.

    reageren

  • PaulOok een succes nummer van mij. Ik heb het inmiddels uitgebreid met een handvol diepvries erwten door de puree, wat een beetje bite geeft. Wat gebakken cherry tomaten erbij maakt het helemaal compleet qua kleur en smaak. Een topper.

    reageren