Zalm met tijm, rozemarijn en kerstomaatjes in de oven

  • 7 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 stuk zalm van 1½ kg, met vel
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • roze peper (korrels)
  • een paar trosjes kerstomaatjes

Bereiden

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en giet er wat olijfolie op. Leg er vervolgens de zalm op, met het vel aan de onderkant. Verdeel er de takjes tijm en rozemarijn over en bestrooi met roze peper, peper en grof zout. Leg de kerstomaatjes op de zalm en giet er wat olijfolie over.

Laat 35 minuten garen in de oven op 180 °C. Schep er om de 10 minuten wat olijfolie over.

Giet, als de zalm klaar is, de resterende olijfolie van het bakblik voor het opdienen over de zalm.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Zalm met tijm, rozemarijn en kerstomaatjes in de oven' is afkomstig uit het kookboek...

La cuisine d'Angélique

Angélique Deckers

Angélique verzamelde authentieke recepten van de oudste inwoners van het bergdorpje Les Pierrons en vult ze aan met zuiderse gerechten vol typische... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!