Zalmfilet in bladerdeeg

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 805 kcal

Ingrediënten

  • 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • ½ citroen
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 zalmfilets van 125 g

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden.

Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij. Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Extra benodigd

Deegroller

Variatietip

Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt.

Kookboek

Het recept 'Zalmfilet in bladerdeeg' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • astridIk heb echt genoten van dit recept, erg lekker.

    reageren

  • ChrisAfgelopen weekend dit recept gemaakt. Iedereen smulde ervan! Superlekker en eenvoudig te maken. Ik zou alleen niet te grote stukken zalm gebruiken, 100 gram p.p. is genoeg. Met vers bladerdeeg is het nog eenvoudiger te maken...voor het bakken nog even met eidooier besmeren en ze worden heel mooi bruin!

    reageren

  • carlaIk varieerde op dit 'basisrecept' en nam kabeljauw. Bestreek de onderste plakjes bladerdeeg met grove mosterd, en voegde aan de creme fraiche wat persillade en spekjes toe. Ik vond het erg lekker, maar denk dat plakjes spek (maar die had ik niet) handiger en lekkerder zijn. Vraagt om herhaling! ;-) 24 april 2012

    reageren