Zalmpakketjes in geurige bouillon

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Vis

Ingrediënten

  • voor de bouillon
  • 3 stengels citroengras, fijngehakt
  • 2 sjalotten, gehalveerd
  • 2,5 cm gember, geschild en in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in vieren
  • 1-2 chilipepers, in plakjes
  • 2 eetlepels zout, of naar smaak
  • 1 liter water of kippenbouillon
  • voor de pakketjes
  • 2 (wilde) zalmfilets
  • 1-2 middelgrote courgettes
  • top het af met
  • scheutje sesamolie
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad

Bereiden

Doe alle bouilloningrediënten in een grote pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 45-60 minuten zachtjes koken.

Giet de bouillon door een fijne zeef terug in de pan en laat zachtjes pruttelen.

Snijd intussen de zalmfilets in blokjes van 3 cm en bestrooi royaal met zout en peper.

Snijd de courgettes in dunne linten met behulp van een mandoline of dunschiller (stop zodra je het sponsachtige binnenste bereikt).

Leg de courgettelinten kruislings op elkaar. Leg een zalmblokje in het midden van elk kruis en vouw de linten voorzichtig eromheen (alsof je een cadeautje inpakt).

Leg de pakketjes in een stoommandje, met de naden naar beneden, en stoom ca. 5 minuten. (Als je geen stoommandje hebt, kun je ze ook voorzichtig bakken in een beetje olie met het deksel op de pan.)

Verdeel de zalmpakketjes over vier ondiepe soepkommen (2 pakketjes per kom voor een voorgerecht of 4 voor een hoofdgerecht). Giet de bouillon in de kommen en garneer elke kom met een scheutje sesamolie en een snufje sesamzaad.

Kookboek

Het recept 'Zalmpakketjes in geurige bouillon' is afkomstig uit het kookboek...

Soep voor elke mood

Theresa Von Wangenheim

In 'Soep voor elke mood' vind je de allerlekkerste soepen voor elke denkbare situatie. Denk aan een makkelijke miso-paddenstoelensoep voor wanneer je erdoorheen zit, of een groene gazpacho waarmee je heerlijk kunt afkoelen op warme... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!