Zeebaars met spek en rozemarijn

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 600 g zeebaars, in 4 stukken
  • 8 plakken spek
  • 4 takjes rozemarijn
  • bloem
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 eetlepels mosterd
  • handje peterselie, fijngehakt

Bereiden

Pak de moten zeebaars aan weerskanten in een plak spek en steek er verticaal twee stokjes door. Steek per pakketje een takje rozemarijn onder het spek. Doe wat bloem op een bord en haal de zeebaarspakketjes erdoor.

Verhit de olie op hoog vuur en doe de zeebaars in de pan als de olie goed heet is. Schud na een halve minuut aan de pan om de zeebaars los te maken. Laat de vis aan elke kant 3 minuten bakken tot het spek goudbruin is. Bestrooi met wat peper en serveer met mosterd en peterselie.

Extra benodigd

8 satéstokjes

Kookboek

Het recept 'Zeebaars met spek en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...

D'Antuono

Famke & Floor van Praag

De markante familie d'Antuono is de drijvende kracht achter de glamoureuze Amsterdamse restaurants d'Antica en Cinema Paradiso, waar pure, authentieke Italiaanse... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Zeebaars recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!