Gebakken ham met rozijnenchutney

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 280 kcal
  • 12 g eiwit
  • 17 g vet
  • 21 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g rozijnen
  • 75 ml appelsap
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 2½ eetlepel sherry- of wijnazijn
  • mespunt kaneel
  • 2 eetlepels boter
  • 2 dikke plakken schouderham (à ca. 150 g)

Bereiden

Breng de rozijnen met het appelsap tegen de kook aan. Laat ze op die manier ca. 10 minuten wellen. Meng de gewelde rozijnen met de jam, de azijn en de kaneel.

Halveer de plak ham. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de ham ca. 3 minuten. Keer ze halverwege.

Geef de rozijnenchutney erbij. Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes met kaas.

Bron

Het recept 'Gebakken ham met rozijnenchutney' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: EgorNikolaevChrome | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Ham recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!