Wienerschnitzel met aardappelsalade

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • voor de aardappelsalade
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 125 ml runderbouillon
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel dragonmosterd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • voor de sla
  • 250 g veldsla
  • 50 g suiker
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel dragonmosterd
  • pompoenpitolie
  • voor de schnitzels
  • 2-3 kg kalfsfricandeau
  • 3 eieren
  • paneermeel
  • tarwebloem
  • geklaarde boter
  • partjes citroen

Bereiden

Was voor de aardappelsalade de aardappels en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakken. Maak een marinade van de runderbouillon, de zonnebloemolie, de wittewijnazijn, de suiker en de dragonmosterd. Roer goed. Voeg de lauwe plakken aardappel, de rode ui en het bieslook toe aan de marinade en laat 15 minuten marineren.

Was voor de sla de veldsla en schud droog. Maak een marinade van 150 ml water, de suiker, de plantaardige olie, de wittewijnazijn en de dragonmosterd. Sprenkel over de veldsla en meng goed. Meng de veldsla met de aardappelsalade en besprenkel met pompoenpitolie.

Snijd voor de schnitzels de kalfsfricandeau (met de draad mee) in plakken van ongeveer 220 gram. Leg een stuk plasticfolie op de plakken en sla ze met een vleeshamer voorzichtig plat. Bestrooi met zout. Klop de eieren in een bord los, vul een ander bord met paneermeel en een derde bord met tarwebloem. Wentel de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.

Verhit flink wat geklaarde boter in een pan en bak de schnitzels 2 tot 3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de aardappelsalade en een partje citroen.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Wienerschnitzel met aardappelsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Recepten uit Wenen

Antonia Kögl

Wie aan Wenen denkt, denkt aan Wiener Schnitzel en Sachertorte. Toch heeft de stad in culinair opzicht zoveel meer te bieden. Proef braadstuk met aardappelpuree, Weense goulash, krautfleckerl, vijgen met rilette van spek, ijs van ricotta... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kalfsvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!