Recepten uit Wenen

Wenen, de Oostenrijkse hoofdstad bekend uit het decor van keizerin Sissi, is momenteel een van de meest opkomende reisbestemmingen. Wie aan Wenen denkt, denkt aan Wiener Schnitzel en Sachertorte. Toch heeft de stad in culinair opzicht zoveel meer te bieden: van spinaziestrudel met mierikswortelsaus tot gepaneerde haantjes. 'Recepten uit Wenen' is door de prachtige sfeerfotografie meer dan alleen een kookboek. Na het bezichtigen van de Stephansdom en Schloss Schönbrunn, geniet je van een maaltijd in een van de vele traditionele of moderne restaurants die worden uitgelicht in dit boek. Proef braadstuk met aardappelpuree, Weense goulash, krautfleckerl, vijgen met rilette van spek, ijs van ricotta met peer & dille en de legendarische abrikozenknödel. Bovendien zijn de beste recepten van de meest iconische restaurateurs van deze prachtige stad aan de Donau opgenomen.

AuteurAntonia Kögl

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 272 pagina's
  • ISBN 9789461431820

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • Superveg

    Celia Brooks

    Of je nu vegetariër bent of vaker vlees of vis achterwege wilt laten, 'Superveg' geeft meer dan 100 recepten met daarin een hoofdrol voor de 25 meest gezonde groenten. Ieder gerecht gaat uit van de voedzame kracht en smaak van het specifieke ingrediënt... bekijk 'Superveg'

  • Toscane

    Giancarlo & Katie Caldesi

    De Toscaanse bevolking is immens trots op hun regio en de liefde voor de omgeving vertaalt zich in een keuken die nooit teleurstelt. Giancarlo & Katie Caldesi nemen je mee op een culinaire, Toscaanse dag. Het ritme van het dagelijks... bekijk 'Toscane'

  • Vet

    Bas Robben

    Bas Robben weet het zeker: vet is lekker. Vet maakt bovendien gelukkig. Alle reden om na 'Zuur' te duiken in zijn tweede kookboek 'Vet'. En dus gaan we conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken. In 'Vet' tref je niet alleen spannende recepten... bekijk 'Vet'

  • Recepten uit Wenen

    Antonia Kögl

    Wie aan Wenen denkt, denkt aan Wiener Schnitzel en Sachertorte. Toch heeft de stad in culinair opzicht zoveel meer te bieden. Proef braadstuk met aardappelpuree, Weense goulash, krautfleckerl, vijgen met rilette van spek, ijs van ricotta... bekijk 'Recepten uit Wenen'

  • Yakitori & Korean BBQ

    Jonas Cramby

    In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit... bekijk 'Yakitori & Korean BBQ'

  • The Curry Guy

    Dan Toombs

    'The Curry Guy' biedt meer dan 100 recepten voor voorgerechten, curry's, tandoorimaaltijden en groente- en bijgerechten om thuis te bereiden. Van tikka masala en kip korma tot madras en vindaloo: alle klassiekers zijn vertegenwoordigd in dit boek... bekijk 'The Curry Guy'

  • Gather

    Gill Meller

    Gill Meller geeft met 'Gather' zijn visitekaartje af en laat ons zien dat de natuur waarin hij woont en werkt in al zijn facetten zijn inspiratiebron is. En dat zie je terug in de gerechten: vers, seizoensgebonden en zonder veel... bekijk 'Gather'

  • Tosti & Toast

    Fern Green

    'Tosti & Toast' biedt meer dan 50 recepten voor tosti's, panini's en andere gegrilde sandwiches. Maak klassiekers als croque monsieur, tuna melt en clubsandwiches. Of waag je aan originele en verrassende creaties... bekijk 'Tosti & Toast'

  • Feasts

    Sabrina Ghayour

    'Feasts' geeft Midden-Oosterse feestelijke recepten voor elke gelegenheid: brunches, zomerse barbecue- en picknickfestijnen, imposante vegetarische maaltijden, etentjes die je in een handomdraai maakt of... bekijk 'Feasts'

  • Recepten uit Barcelona

    Stephan Mitsch

    Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee, maar ook aan lekker eten. 'Recepten uit Barcelona' neemt je mee dwars door culinair Barcelona. Eindbestemming... bekijk 'Recepten uit Barcelona'