Karbonade met mosterd, bruine suiker en rucola stamppot

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen
  • olijfolie
  • beetje boter
  • 4 mooie (biologische) karbonades
  • pittige mosterd
  • bruine suiker
  • beetje room
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 zakken rucola

Bereiden

Snijd de aardappelen in gelijke stukken en zet ze op in niet te veel gezouten water. Verwarm de grill voor op 200 ºC.

Verwarm wat olijfolie en boter in een koekenpan en schroei de karbonades daarin op hoog vuur aan beide kanten dicht. Haal ze uit de pan en besmeer ze aan één kant heel ruim met mosterd, bedek ze met een laag bruine suiker en zet ze onder de grill, ongeveer een kwartier.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met wat room, knoflook en zout en peper. Een truc om je puree extra lekker te maken: haal de aardappelen door een zeef en klop er een eitje door. Meng de rucola er pas op het laatst door - deze moet fris en knapperig blijven en niet te veel slinken. Gebruik ruim rucola. Serveer met de karbonades.

Tip

'Gebruik voor dit gerecht karbonades van goede kwaliteit, liefst van de slager, en minimaal 1 centimeter dik en met een vetrand. De karbonades gaan door de bruine suiker karamelliseren en de mosterd geeft een heerlijke pittige bite.' - Vanja van der Leeden & Monique Pawirosemito

Kookboek

Het recept 'Karbonade met mosterd, bruine suiker en rucola stamppot' is afkomstig uit het kookboek...

Snow Food

Vanja van der Leeden & Monique Pawirosemito

'Snow Food' is bedacht door Monique en Vanja, die hun Javaanse achtergrond delen en het koken met de paplepel... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Karbonade recept tips

Reacties op dit recept

  • CatyEen lekker en gemakkelijk gerecht voor de variatie op een doordeweekse dag. In het recept staat een grilltijd van 15 minuten. Onder mijn grill is dat veel te lang, al na een paar minuten grillen begint de suiker te roken en moet je opletten dat het niet gaat verbranden. De kleur en smaak van de karbonade met de mosterd en die bruine suiker is overigens zalig.

    reageren

  • RolieSchouder-, haas-, ribkarbonade?

    reageren