Lamsbout in de oven op een bedje van hooi

  • 5 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 bol knoflook, in zijn geheel en ongepeld
  • olijfolie

Bereiden

Schroei de lamsbout aan alle kanten dicht in een gietijzeren pan (bv. van Le Creuset), kruid met peper en zout.

Leg in een keramische ovenschaal een laagje hooi van ca. 2 cm en leg hierop de lamsbout, de tijm, de rozemarijn en de bol knoflook. Laat gedurende 25 à 30 minuten garen in een oven op 180 °C. Draai de lamsbout na 15 minuten om.

Serveer met bijvoorbeeld krielaardappeltjes en rozemarijn.

Kookboek

Het recept 'Lamsbout in de oven op een bedje van hooi' is afkomstig uit het kookboek...

La cuisine d'Angélique

Angélique Deckers

Angélique verzamelde authentieke recepten van de oudste inwoners van het bergdorpje Les Pierrons en vult ze aan met zuiderse gerechten vol typische... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Lamsbout recept tips

Reacties op dit recept

  • KarinWaar haal ik hooi vandaan? Af en toe wordt er gemaaid langs de singel, maar de hondjes doen er ook hun best...

    • NandaDenk aan een pakje hooi voor konijnen, dat is ook in de supermarkt verkrijgbaar.

    reageren