Tandoori lamsrack

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 lamsracks, elk met 4 koteletten
  • plantaardige olie om in te vetten
  • voor de tandooripasta
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels fijngeraspte gember
  • 150 g kant-en-klare tandooripasta van goede kwaliteit
  • 125 g yoghurt naturel
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder

Voorbereiden

Doe ui, knoflook en gember in een keukenmachine en hak deze fijn. Doe de tandooripasta, yoghurt en paprikapoeder erbij en klop tot een gelijkmatige en dikke donkeroranje pasta.

Doe de lamsracks in een non-metallische schaal en wrijf ze helemaal in met de pasta, maar de botjes niet. Leg de lamsracks zo in de schaal, dat de botjes naar boven steken, dek af en zet een nacht in de koelkast.

Bereiden

Maak de bakplaat van de barbecue matig heet. Druppel de bakplaat in met een beetje plantaardige olie om in te vetten. Leg de lamsracks op de bakplaat en bak 5 minuten met het vel of vet naar beneden, zodat de pasta er goed gebakken, bijna geschroeid bij de hoeken van de lamsracks, uitziet. Keer ze en bak de lamsracks nog 5 minuten.

Wikkel alle lamsracks apart in wat aluminiumfolie, zorg dat de randen van het folie stevig vastzitten en doe het verpakte lamsvlees op een rooster. Plaats het rooster op de bakplaat, sluit het deksel en barbecue 15 minuten.

Doe het lamsvlees over op een schaal, laat het 15 minuten verpakt in het aluminiumfolie rusten. Serveer een heel lamsrack per persoon, maar snijd de koteletjes eerst los.

(De baktijd geldt voor tamelijk rosé - rare - gebakken. Bak voor medium gebakken lamsvlees 2 minuten extra aan weerskanten als het nog in aluminiumfolie is verpakt.)

Extra benodigd

Keukenmachine, barbecue

Opmerking

'Deze Indiase bewerking is wat je noemt kort door de bocht. In plaats van mijn eigen recept voor tandooripasta te maken, gebruik ik er een uit de winkel - er zijn heel veel goede merken. Ik voeg alleen een paar verse ingrediënten toe, om toch nog het idee te hebben dat ik mijn bijdrage heb geleverd aan dit doodeenvoudige recept.' - Ross Dobson

Kookboek

Het recept 'Tandoori lamsrack' is afkomstig uit het kookboek...

No-nonsense barbecueën

Ross Dobson

Dit boek met 100 no-nonsense recepten is alles wat je nodig hebt om te barbecueën. Met zijn verrukkelijke selectie simpele grill- en bakplaatrecepten, prachtige... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Lamstack recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!