Rendang
- 6 personen
- 120 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Vlees
Ingrediënten
- 60 g gedroogde rode chilipepertjes
- 2 theelepels korianderzaadjes
- 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel
- 4 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- ½ theelepel kurkuma
- 3 teentjes knoflook
- 10 (Aziatische) sjalotjes, gesnipperd
- 1 kg runderstoofvlees, in blokjes van 2½ cm
- 30 g geraspte kokos
- 500 ml kokosmelk
- 2 stengels citroengras
- 1 eetlepel fijngehakte galangawortel
- 4 theelepels geraspte palmsuiker
- gekookte rijst om erbij te serveren
Voorbereiden
Week de pepertjes 15 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en hak ze grof.
Meng pepertjes, specerijen, knoflook en sjalotten in een foodprocessor. Voeg een scheutje water toe en laat draaien tot het een samenhangend mengsel is.
Schep de pasta door het vlees en laat 30 minuten marineren.
Bereiden
Schep het vlees met de overige ingrediënten (behalve de rijst) in een wok. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur en 30 minuten stoven. Verleng de stooftijd als de saus nog te dun is en roer regelmatig om aanzetten te voorkomen.
Serveer de rendang met witte rijst.
Extra benodigd
Foodprocessor
Variatietip
Om deze matig hete rendang wat scherper te maken, kunnen een paar extra chilipepertjes worden toegevoegd.
Tips
Rendang moet tamelijk droog zijn; laat het vlees dus stoven tot het meeste vocht is verdampt. De smaak is optimaal als de rendang een dag van tevoren wordt gemaakt. Dit gerecht is heel geschikt voor de snelkookpan. Reken dan een stooftijd van 20 minuten.
Kookboek
Het recept 'Rendang' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschool - De oosterse keuken
Jody Vassallo
Snel, makkelijk en toch lekker koken, wie wil dat niet? Met dit boek maak je de heerlijkste gerechten met een bereidingstijd van vaak niet meer dan 10 minuten. Soepen... lees verder
© Inmerc