T-bone steak Florentine
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 4 T-bone steaks, ongeveer 2 cm dik bij het been
- 2 teentjes knoflook, doormidden gesneden
- olijfolie
- 4 citroenen, doormidden gesneden
- 2 eetlepels grof gehakte platte peterselie, om te serveren
Bereiden
Haal de steaks 45 minuten tot 1 uur voor het barbecueën uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. De baktijd is hier tamelijk kort en omdat het vlees aan het bot zit zal het midden van de steak koud blijven als hij rechtstreeks vanuit de koelkast wordt gebakken. Wrijf de T-bonesteaks in met de doormidden gesneden knoflookteentjes, ook het bot.
Maak de grill van de barbecue flink heet en kwast er een beetje olijfolie over. Leg de doormidden gesneden citroenen erop en bak deze 5 minuten op de grill tot ze grillstrepen hebben en gaan karamelliseren.
Haal ze van de grill en bewaar ze. Wrijf het vlees in met ongeveer 1 eetlepel olijfolie en bestrooi het aan weerskanten met zout. Leg de steaks op de grill en bak ze 4 minuten. Keer ze en bak nog eens 4 minuten voor medium. Strooi er peterselie over en serveer met de gegrilde citroenen om uit te knijpen.
Extra benodigd
Barbecue
Opmerking
'Ondanks de pretentieuze naam, is dit in wezen het betere barbecuewerk - met het vlees als sterattractie en een paar support acts als bijgerecht. Kies een groot stuk vlees uit. Ik gebruik T-bone omdat het een van de weinige stukken rundvlees met bot is die makkelijk te barbecuen zijn, afgezien misschien van ribstukken, maar die zijn niet altijd verkrijgbaar of betaalbaar.' - Ross Dobson
Kookboek
Het recept 'T-bone steak Florentine' is afkomstig uit het kookboek...
No-nonsense barbecueën
Ross Dobson
Dit boek met 100 no-nonsense recepten is alles wat je nodig hebt om te barbecueën. Met zijn verrukkelijke selectie simpele grill- en bakplaatrecepten, prachtige... lees verder
© Unieboek