Zoetzure Chinese varkenshaas

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Vlees

Ingrediënten

  • 750 g varkenshaas, in plakken van 1 cm dik
  • 35 g maïzena
  • 1 blik ananas op eigen sap van 440 g
  • plantaardige olie, voor het frituren
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 ui (150 g), in dikke plakken
  • 1 rode paprika (200 g), grof gesneden
  • 1 groene paprika (200 g), grof gesneden
  • 1 stengel bleekselderij (75 g), grof gesneden
  • 1 eetlepel maïzena, extra
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels pruimensaus
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 4 eetlepels wittewijnazijn
  • 4 eetlepels kippenbouillon

Bereiden

Wentel de plakjes varkenshaas door de maïzena en schud het teveel af.

Laat de ananas boven een kommetje uitlekken, bewaar het sap en de ananas apart.

Verhit de plantaardige olie in een wok en frituur het varkensvlees in porties goudbruin. Laat de plakjes op keukenpapier uitlekken.

Verhit de arachideolie in de schoongemaakte wok. Roerbak de ui glazig. Roerbak alle paprikastukjes en de bleekselderij mee, tot ze net gaar zijn.

Roer de extra maïzena met de tomatenpuree, sauzen, azijn, bouillon en het ananassap tot een papje. Roer het door de groenten in de wok, tot alles licht gebonden is.

Roerbak het vlees en de ananasstukjes mee, tot alles warm is.

Lekker met gestoomde witte langkorrelige rijst en knapperige kroepoek.

Het recept 'Zoetzure Chinese varkenshaas' is afkomstig uit het kookboek Chinees van diverse auteurs. © De Lantaarn

Waardeer dit recept (23 stemmen)

Varkenshaas recept tips

Reacties op dit recept

  • MartineHeel lekker! Ipv varkensvlees kan ook rundvlees gebruikt worden.

    reageren

  • JohnOntzettend lekker! I.p.v. de maizena bij de saus te soen, kun je ook de saus toevoegen zonder de maizena, daarna de maizena met een klein beetje water tot een papje roeren en toevoegen. Zo doe ik het altijd. Zoals in het recept staat, kan het ook maar is de kans op klonteren wat groter.

    reageren

  • arieHallo, heb een vraag. Hoe lang frituur je de varkenshaas plakjes?

    reageren

  • LuukTotdat ze goudbruin en gaar zijn! Vooral dat laatste. Varkensvlees moet altijd doorgebakken zijn. Men eet varkenshaas vaak rosé. NIET doen! Heerlijk recept. Water loopt me in de mond...

    reageren

  • HenkWat voor pruimensaus wordt hier gebruikt?

    • JonZoetzure Chinese pruimensaus (sweet and sour plum sauce) lijkt het meest voor de hand te liggen.

    • HenkZoiets dacht ik al. Het merk Lee Kum See heeft dit in het assortiment geloof ik.

    reageren

  • arieVandaag met gepofte krieltjes en sugarsnaps en eigengemaakte appelcompote. Dus het zure bij het recept weggelaten. Dat bewaar ik voor bij mijn volgende rijsttafel. Potver... had geen ananas in huis, maar wel lychees. Ging ook. Bedankt voor het recept.

    reageren