Voor altijd zomer

Nigella Lawson is al enige jaren een sensatie in Engeland. Ze verstaat niet alleen de kunst om voortreffelijk te koken, ze kan daar ook met verve over schrijven. Inmiddels is ze een van de meest invloedrijke foodwriters van haar generatie. 'Voor altijd zomer' is weer met de voor Nigella zo karakteristieke flair geschreven. De sleutel is: eenvoud, versheid en genieten. Het is een onweerstaanbaar en breed opgezet boek vol recepten die in elk jaargetijde gegeten kunnen worden en die dat luie, sensuele gevoel van de zomer oproepen. Van vochtrijke Italiaanse en Spaanse schotels tot geurige mediterraanse gerechten; van geroosterde groente en zeebaars op de barcecue, Marokkaans geroosterd lamsvlees en garnalencurry uit Mauretanië, tot voedsel dat je het gevoel geeft van het eten van aardbeien met slagroom op een zomerse namiddag. Tot slot is er een prachtige verzameling desserts: van ongewone ijssoorten, pudding die in de mond smelt, Arabische pannenkoekjes met sinaasappelsiroop tot frambozen in chardonnaygelatine, waarvan Nigella zegt dat dit 'de hemel op je bord' is.

AuteurNigella Lawson

UitgeverijUitgeverij Contact

  • Paperback
  • 280 pagina's
  • ISBN 9789025428082

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Nigella Lawson