Nigella Lawson: mousse van witte chocolade en passievruchten

  • 8 personen
  • 15 min
  • waardering 8,1
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g witte chocola
  • 6 eieren, gesplitst
  • 10 passievruchten, gehalveerd
  • 300 tot 500 g frambozen

Bereiden

Breek de chocola in stukjes en smelt die in ongeveer 3 minuten in de magnetron, of in een kom boven een pan kokend water. Laat de chocola een beetje afkoelen.

Klop de eiwitten stijf maar niet droog. Meng de eidooiers door de afgekoelde chocola, doe dat voorzichtig zodat het zaakje niet opstijft. Schep de inhoud van de passievruchten, sap, vruchtvlees en pitjes door het eidooier-chocolademengsel en spatel het nieuwe mengsel door de eiwitten. Alles moet goed gemengd zijn.

Leg een laagje frambozen onder in een grote glazen kom of in acht tot tien eenpersoonsglazen en schenk de mousse erop. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. Als je een grote kom gebruikt moet je minstens vier uur rekenen.

Persoonlijke noot

'Een belangrijk deel van koken gaat om contrast, om balans. In dit geval compenseert het scherpe aroma van de passievruchten de vette witte chocola en dat geeft smaak, intensiteit en zoetheid. En maakt het licht. Door het een tijdje te laten staan verzamelt het zoetzure sap van de vruchten zich onder de mousse. Doe eerst een paar frambozen in het glas (wederom contrast, deze keer ook qua kleur) zodat die daar onderin helemaal gezwollen en dronken worden.' - Nigella Lawson

Kookboek

Het recept 'Nigella Lawson: mousse van witte chocolade en passievruchten' is afkomstig uit het kookboek...

Voor altijd zomer

Nigella Lawson

Nigella Lawson is al enige jaren een sensatie in Engeland. Ze verstaat niet alleen de kunst om voortreffelijk te koken, ze kan daar ook met verve over schrijven. Ze is... lees verder

© Uitgeverij Contact

Waardeer dit recept (27 stemmen)

Chocolademousse recept tips

Reacties op dit recept

  • KarenHet is jammer dat je 4 uur moet wachten totdat het toetje klaar is, zo lekker ziet het eruit en smaakt het, de combinatie passievrucht en zoete chocolade is helemaal top!

    reageren

  • gik ben zo gek op witte chocolade,en al helemaal op witte chocolade/mousse. maar ik kan het absoluut niet maken,jammer. dan koop ik maar gewoon witte chocolade pudding.

    reageren

  • gik moet zeggen,ik kook best aardig,maar toetjes e d,daar ben ik niet zo goed in. jammer,quiches,en andere hartige taarten,en ander gebak,lukt me wel,maar kleine moeilijke toetjes,zoals muffins lukt me echt niet.

    reageren

  • NarimaDit is een makkelijk, maar overheerlijk recept.

    reageren