Aardappeltaart met reblochon en gerookt spek

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • boter
  • 200 g dunne sneetjes gerookt spek
  • 1 kg aardappelen, in dunne plakjes
  • tijm
  • 240 g reblochon, in plakjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Bestrijk de taartvorm met boter. Leg de sneetjes gerookt spek in de taartvorm zodat ze voor de helft over de rand hangen.

Leg een laagje aardappelschijfjes op het spek. Breng op smaak met tijm en een beetje peper en zout.

Leg een laagje kaasplakjes op de aardappelschijfjes. Vul de vorm verder op en eindig met de kaas. Plooi de spekreepjes naar binnen.

Bak de taart 60 minuten in de oven.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 21 cm)

Kookboek

Het recept 'Aardappeltaart met reblochon en gerookt spek' is afkomstig uit het kookboek...

Hartig gebakken

Livia Claessen

In 'Hartig gebakken' staan meer dan 70 quiches, groentetaarten, pizza's, flapjes en rolletjes met hartige vulling. Hartig gebak dat iedereen gemakkelijk kan... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Aardappeltaart recept tips

Reacties op dit recept

  • MarjaLijkt me erg lekker, maar kan met alle soorten goed smeltende kaas gemaakt worden denk ik. Bedankt voor het receptidee.

    reageren

  • greReblochon? Nog nooit van gehoord, wat is dat?

    reageren

  • mayWat is reblochon en waardoor kan ik die vervangen?

    reageren

  • GustavReblochon wordt in de Haute-Savoie geproduceerd van volle rauwe koemelk. Het bekendste recept met Reblochon is een "Tartiflette". Het recept van deze Aardappeltaart is bijna hetzelfde, tenminste zijn de ingrediënten identiek.

    reageren

  • walterHet is inderdaad net Tartiflette. Je kunt de Reblochon desnoods vervangen door Camembert of rauwmelkse brie (Brie de meaux, heet in Nederland geloof ik: Boerenbrie, maar dat weet ik niet zeker. Deze is wat zachter en voller van smaak dan de brie van gepasteuriseerde melk.

    reageren