Gebakken aardappelen met zeezout

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 135 kcal
  • 2 g eiwit
  • 6 g vet
  • 18 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 middelgrote aardappelen (vastkokend)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel karwijzaad
  • ½ eetlepel (grof) zeezout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in een pan met ruim water in ca. 10 minuten half gaar. Giet de aardappelen af en halveer ze in de lengte. Bestrijk de helften royaal met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Strooi het karwijzaad en het zeezout erover.

Bak de aardappelen in de oven in ca. 20 minuten knapperig bruin. Lekker bij geroosterd vlees.

Bron

Het recept 'Gebakken aardappelen met zeezout' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Gebakken aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!