Gebakken aardappelen met rozemarijn

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 240 kcal
  • 4 g eiwit
  • 9 g vet
  • 36 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende (nieuwe) aardappelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn

Bereiden

Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelstukken afgedekt in ca. 8 minuten op matig hoog vuur beetgaar. Schep ze regelmatig om.

Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en schep ze door de aardappelen. Bak de aardappelen onafgedekt in nog ca. 3 minuten mooi bruin. Maal er zeezout en peper naar smaak over. Lekker bij geroosterd (lams)vlees.

Variatietip

Probeer deze aardappeItjes ook eens met verse tijm.

Bron

Het recept 'Gebakken aardappelen met rozemarijn' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Gebakken aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • MariaBak eens wat teentjes knoflook mee, dat is ook heel erg lekker!!

    reageren

  • ThirzaProbeer eens andere kruiden.

    reageren