Gebakken aardappelen met rozemarijn
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,9
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 240 kcal
- 4 g eiwit
- 9 g vet
- 36 g koolhydraten
Ingrediënten
- 750 g vastkokende (nieuwe) aardappelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 takjes rozemarijn
Bereiden
Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelstukken afgedekt in ca. 8 minuten op matig hoog vuur beetgaar. Schep ze regelmatig om.
Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en schep ze door de aardappelen. Bak de aardappelen onafgedekt in nog ca. 3 minuten mooi bruin. Maal er zeezout en peper naar smaak over. Lekker bij geroosterd (lams)vlees.
Variatietip
Probeer deze aardappeItjes ook eens met verse tijm.
Bron
Het recept 'Gebakken aardappelen met rozemarijn' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com