gebakken aardappelen recepten

recept
waardering
Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

Snijd 1 kg gekookte aardappelen in niet te dikke plakken. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de plakken aardappel goudbruin en knapperig. Schep de aardappelen tijdens het bakken enkele malen om, zodat alle plakken gelijktijdig bruin worden. Boter bakt minder snel bruin dan olie en geeft een minder knapperig resultaat. Bak grote hoeveelheden aardappelen niet tegelijk, maar in gedeelten, of in twee pannen. Houd de reeds gebakken aardappelen warm in een open schaal in de oven. Verse rauwe krielaardappeltjes worden in hun geheel gebakken.

Rauwe aardappelen bakken

Rauwe aardappelen kunnen ook gebakken worden. Snijd ze dan in blokken of blokjes. Wassen en goed afdrogen (in de slacentrifuge werkt goed) is niet nodig, maar bevordert wel het krokant worden. Zet het vuur niet te hoog en reken meer tijd (15 à 20 minuten). Dek de pan af met een deksel om de garing te bevorderen. Keer ze regelmatig. Zijn ze eenmaal gaar, dan kun je ze knapperiger maken door ze nog even dekselloos te bakken op hoger vuur. Ze worden echter nooit zo krokant als hun voorgekookte soortgenoten. ¹)

[ Bron: 'Wannée kookboek' | 'Kleyns columns' ¹) ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken