Superkrokante friet

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (Donald)
  • 2 liter frituurolie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiden

Schil de aardappelen met een dunschiller en was ze kort met koud water. Snijd ze met een mes in staafjes van min of meer gelijke grootte of gebruik een handfrietsnijder; dan worden alle staafjes gegarandeerd even dik.

Leg ze 30 minuten in een kom met koud water en spoel ze daarna een paar keer goed af om het vrijgekomen zetmeel te verwijderen. Dep ze met een schone, droge theedoek voorzichtig droog.

Schenk de frituurolie in de friteuse en verhit die tot 180 °C.

Breek de eieren boven een grote kom en klop ze snel los. Doe de bloem in een andere kom en meng in een derde kom het paneermeel, de Parmezaanse kaas en 1 theelepel fijn zout.

Haal elk aardappelstaafje achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeelmengsel. Leg de frieten daarna voorzichtig in het frituurmandje.

Laat het frituurmandje in de olie zakken en bak de frieten 8 minuten. Haal het mandje uit de olie, schud het uit en leg de frieten in een met keukenpapier beklede schaal. Trek het papier onder de frieten uit.

Strooi een beetje fleur de sel over de frieten en serveer ze goed warm.

Extra benodigd

Friteuse

Kookboek

Het recept 'Superkrokante friet' is afkomstig uit het kookboek...

Alles over friet

Anne de la Forest

Friet wordt overal ter wereld en in alle denkbare varianten gegeten: groot, klein, dik, dun, Frans, Belgisch of Hollands. De bekendste frieten zijn... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Patat & friet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!