Patat - friet recepten
-
tip
Franse pommes Pont Neuf
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
tip
Patates frites
Vegetarisch, 60 min 7,9
-
Friet
Vegetarisch, 50 min 8,3
-
Friet met tijm en Parmezaanse kaas
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Frites met 3 soorten mayonaise
Vegetarisch, 45 min 7,8
-
Klassieke frieten
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Nigella Lawson: Toscaanse frieten
Vegetarisch, 30 min 7,9
-
Ovenfrietjes
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Ovengebakken frietjes met guacamole
Vegetarisch, 35 min 7,5
-
Patat gegratineerd met barbecuesaus en kaas (poutine)
Vlees, 50 min 7,5
-
Patatje stoofzwam
Vegetarisch, 150 min 8,5
-
Pittige merguez-patat uit de oven met yoghurt-dipsaus
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Superkrokante friet
Vegetarisch, 30 min 7,8
Patat - friet
Snijd 1 kg vastkokende aardappelen met een mes, een gekarteld frietmes of met een patatsnijder in lange, dunne repen. Was de repen aardappel met koud water en droog ze in een doek. Verhit 2 liter olie tot 150 °C en bak de aardappelrepen hierin 5-8 minuten totdat ze gaar, maar nog niet bruin zijn. Laat ze afkoelen. Verhit de olie tot circa 170 °C en bak hierin de voorgebakken friet voor de tweede maal, maar nu goudbruin. Laat de patat op een stuk keukenpapier uitlekken en strooi er zout over.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]