Zoete-aardappelfrites met halloumi en munt

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappel, geschild en in frites van 1,5 cm dik
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 100 g halloumi
  • 1 eetlepel gedroogde munt

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Doe de zoete-aardappelfrites in een grote kom, schenk de olijfolie erbij en strooi de cayennepeper en zeezout erover.

Hussel de frites tot ze egaal bedekt zijn met olie en cayennepeper. Schuif alles op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

Rooster de frites 20 tot 30 minuten in de oven, keer ze halverwege.

Rasp de halloumi fijn boven een kleine kom of een bord. Voeg de munt toe en hussel tot de munt gelijkmatig is verdeeld. Zet aan de kant tot de frites klaar zijn.

Haal de frites uit de oven zodra de randen goudbruin zijn en de frites mooi knapperig. Schep de frites op een serveerschaal.

Schep de geraspte halloumi met munt in hoopjes op de frites en geniet er meteen van.

Extra benodigd

Bakpapier

Opmerking

Aardappelchips hebben niet veel nodig om erbij te eten, maar de toevoeging van halloumi en munt in dit recept maakt van deze behoorlijk gewone, dagelijkse snack iets veel heerlijkers.

Kookboek

Het recept 'Zoete-aardappelfrites met halloumi en munt' is afkomstig uit het kookboek...

Vers uit de oven

Ajda Mehmet

'Vers uit de oven' bevat veelzijdige en verrassende recepten voor snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden, wat meer uitgebreide gerechten, gerechten waarin groente de hoofdrol heeft, gezonde en gezinsvriendelijke opties en... lees verder

© Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!