Bananencake met kokos

Bananencake met kokos
  • 1
    bananencake
  • 0
    min voorbereiden
  • 1:05
    uur bereiden
  • 10
    min wachten
  • waardering 7.6
    obv 19 waarderingen
  • Nagerecht
  • Vegetarisch
  • Thais

Ingrediënten

  • boter, om in te vetten
  • 100 g kokos, geraspt
  • 125 ml kokosmelk
  • 5 goed rijpe bananen, gepureerd
  • 100 g rijstebloem
  • 35 g maïzena
  • 125 g kristalsuiker
  • 3 eetlepels gecondenseerde melk

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 20 cm in met boter en bekleed deze met bakpapier.

Doe kokos en kokosmelk in een kom en laat dit mengsel 10 minuten rusten. Voeg banaan, bloem, maïzena, suiker en melk toe en meng het geheel.

Giet dit beslag in de vorm en bak het 50 minuten in de oven. Laat de cake iets afkoelen alvorens deze te storten. Serveer de bananencake warm, met ijs.

Extra benodigd

Cakevorm, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Bananencake met kokos' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Basic Thais van Jody Vassallo

Basic Thais

Meer dan 80 eenvoudige en snelle, klassieke of bijzondere recepten om thuis te kunnen genieten van de Thaise keuken. Welk gerecht je ook kiest, het zal heerlijk... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: Deirdre Rooney

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken