Chocolade-bananencake

  • 6 personen
  • 70 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 170 g fijne tafelsuiker
  • 185 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 eieren, op kamertemperatuur, licht geklopt
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml melk
  • 100 g pure chocolade, geraspt
  • 90 g walnoten, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 20 x 10 cm lichtjes in en bedek de bodem met bakpapier.

Meng de geprakte bananen met de suiker. Voeg het gezeefde bakmeel, de eieren, olijfolie en melk toe. Roer voorzichtig met een houten lepel gedurende 30 seconden. Spatel de chocolade en walnoten er lichtjes door.

Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 55 minuten, of tot een vleespen die u in het midden steekt er schoon uit komt. Laat de cake eerst 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een rooster. Serveer de cake warm en geef er naar wens slagroom bij.

Extra benodigd

Cakevorm van 20 x 10 cm, balpapier

Tip

Bij warm weer is een stuk chocolade beter te raspen als het eerst een paar minuten in de vriezer heeft gelegen.

Kookboek

Het recept 'Chocolade-bananencake' is afkomstig uit het kookboek...

Nagerechten

diverse auteurs

Van ouderwetse romige toetjes tot trifles en kwarktaarten, vruchtentaarten en zoete fruitpasteien, verfrissend ijs en onweerstaanbare chocoladedesserts... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Bananencake recept tips

Reacties op dit recept

  • RenateZeer smakelijke cake, ik heb alleen het gewone zelfrijzend bakmeel vervangen door glutenvrij zelfrijzend bakmeel omdat mijn man coeliakie heeft. En ik heb alleen het cakeblik van 20x10 vervangen door een blik van 25 cm lengte omdat me dat beter leek en zelfs nu kwam het deeg nog boven de rand uit tijdens het bakken, zakte later wel weer in.

    reageren

  • Aartie Goed recept! Ipv olijfolie heb ik gesmolten boter (Blue Band) gebruikt. Ipv geraspte chocolade heb ik drie theelepels chocoladepasta (Nutella) gebruikt. Ter compensatie heb ik iets minder suiker gebruikt.

    reageren

  • RianneLekkere cake, maar 170 gram suiker is VEEL te veel. 100 gram was meer dan genoeg, zeker bij goed rijpe bananen. Ook lekker om wat cacaopoeder toe te voegen

    reageren