Stevige bananencakejes

  • 10 stuks
  • 60 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 180 g boter
  • 135 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 g volkorenmeel
  • 4 zeer rijpe bananen
  • 70 g gehakte walnoten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop 130 g boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop verder.

Zeef de bloem met het bakpoeder boven het deeg. Klop alles goed door.

Voeg de kaneel en het volkorenmeel toe en roer alles goed door elkaar.

Plet de bananen en schep ze met een spatel door het deeg.

Doe er ten slotte de gehakte walnoten bij en meng kort met een spatel.

Schep het deeg met een ijsschepper in een ingevet muffinblik en laat 30 minuten bakken.

Smelt de resterende 50 g boter.

Haal de cakes uit de oven en smeer de gesmolten boter met een borsteltje op de bovenkant. Laat afkoelen op een rooster.

Extra benodigd

Muffinbakvorm

Kookboek

Het recept 'Stevige bananencakejes' is afkomstig uit het kookboek...

Juliette's bakboek

Brenda Keirsebilck

Hartig en zoet gebak voor een gezellig dagje met vrienden of familie. Koekjes, cakes en taartjes zijn echt het ding van Brenda Keirsebilck, eigenares van... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Bananencake recept tips

Reacties op dit recept

  • annaIk mis wel het 'snufje zout' in het recept. Dat heb ik wel toegevoegd. In plaats van volkorenmeel heb ik boekweitmeel gebruikt, dat leek me lekker en is het ook. En in plaats van walnoten had ik amandelen. Erg simpel maar héérlijk recept! Ga ik veel vaker maken. Ideaal om de kinderen mee te verwelkomen als ze uit school komen..

    reageren